diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

16-9-2019
Retailers

In de Leeuwarder Courant lazen wij dit mooie artikel over de bijrijders die E-waste ophalen bij onze retailers: Licht verstandelijk beperkte jongeren zonder zinvolle invulling van de dag die softdrugs gebruiken, slecht eten en zich vervelen. Dat troosteloze beeld behoort wat Linda Lai betreft als het even kan gauw tot de verleden tijd.

9-9-2019

Vandaag start een SIRE-campagne die mensen oproept om beter voor hun spullen te zorgen. "Waardeer het, repareer het", is het motto van de campagne. "Er is heel veel aandacht voor recycling, dat is op zich goed", zegt SIRE-voorzitter Lucy van der Helm. "Maar heel weinig mensen realiseren zich dat repareren nog veel beter is. Als we met z'n allen meer repareren, hoeven we minder te recyclen." Weee Nederland is blij met deze campagne. Wij benadrukten altijd al het belang van duurzaam omgaan met apparaten.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >