diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

13-7-2018
Producenten

Door een wetswijziging veranderen vanaf 15 augustus 2018 de rapportagecategorieën. De Nederlandse overheid hanteert deze wetswijziging vanaf 01 januari 2019. Deze wijziging heeft impact op de categorie waarin producten vallen. Ook kan het zelfs gebeuren dat u producten moet rapporteren die eerder niet gerapporteerd hoefden te worden. Nieuw op te geven apparatuur zijn huishoudelijke armaturen en e-bikes. Deze hoeven op dit moment nog niet gerapporteerd te worden, maar vanaf 1 januari 2019 wel. De huishoudelijke armaturen komen onder de categorie 5, kleine apparaten te vallen.

29-5-2018

In aansluiting op onze groei en op verzoek van onze relaties verzorgen wij vanaf 2019 de inzameling van (LED-)lampen en armaturen. Hierbij maken we gebruik van onze effectieve inzamelkanalen. Graag heten wij u vanaf 1/1/2019 van harte welkom als deelnemer bij het producenten collectief Weee Nederland.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >