diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Het laatste nieuws

3-8-2017

Kent u onze partner de E-waste race al? Zij organiseren een wedstrijd voor tien groepen van scholen uit een stad of regio en bevorderen daarmee de bewustwording over e-waste. Via een website kunnen buurtbewoners hun oude elektrische apparaten aanbieden. De deelnemende scholieren halen het daarna op. Zij scoren hier punten mee. De groep met het meeste aantal punten wint een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. De E-waste race is nu genonimeerd voor een belangrijke prijs: helpt u mee?! Klik hier om voor hen te stemmen.

28-7-2017

Het Nationaal Weee register heeft de cijfers over 2016 gepubliceerd. Het aantal rapporterende producenten en verwerkers steeg in 2016. Meer individuele producenten sloten zich aan bij collectieven. De EEE (Electrical and Electronic Equipment) nam in 2016 wederom tegen de 10% toe. De gerapporteerde hoeveelheid WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) is in 2016 met 7% gestegen. Het inzamelresultaat over 2016 is 45%. Dit is overeenkomstig het wettelijk minimum. Over 2016 is de ‘distance to target’ voor het behalen van een inzamelresultaat van 65% ruim 68.000 ton. 

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >