diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Het laatste nieuws

24-4-2017

Pas geleden startte het initiatief Weeelectric in de Zeeheldenbuurt, Rivierenbuurt en Herewegbuurt van Groningen. Pakketbezorgers van PostNL nemen daar kleine, oude elektrische apparaten gratis mee als ze een pakketje afleveren. Vera Sutman woont in de Zeeheldenbuurt. PostNL Pakketbezorger Pino Lisci is een vertrouwd gezicht voor haar. Ze heeft een drukke baan; online shoppen is dus een uitkomst. De mogelijkheid om oude elektrische apparaten mee te kunnen geven aan de pakketbezorger van PostNL is een praktische oplossing om haar huis netjes te houden.

4-4-2017
Producenten

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) schrijft momenteel bedrijven aan die mogelijk elektrische of elektronische apparatuur hebben geïmporteerd en deze in Nederland in de handel brengen. De ILT houdt namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu toezicht op de naleving van de zogenoemde Regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (afgekort: AEEA). Uit deze Regeling vloeit de verplichting voort dat producenten verantwoordelijk zijn voor de verwerking van de door hen op de markt gebrachte producten wanneer deze afval zijn geworden.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >