diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

21-8-2018

'Het symbool voor gescheiden inzameling van EEA bestaat uit een doorgekruiste verrijdbare afvalbak. Het symbool moet zichtbaar, leesbaar en onuitwisbaar worden aangebracht.' Dit staat in de richtlijn AEEA. Regelmatig krijgen wij de vraag gesteld wanneer het symbool op een product moet. U vindt deze vraag (en het antwoord) dan ook bij onze meest gestelde vragen.

14-8-2018
Producenten

Als u producent of importeur bent van elektrische producten en deze op de markt zet in het buitenland dan moet u deze producten registreren en rapporteren bij de WEEE-registratiesystemen van de betreffende landen. Wij kunnen dit overnemen en doen dit al voor o.a. ModusLink. We spraken Thomas Krijnen van ModusLink en vertellen wat er bij komt kijken om tot de registratie en rapportage te komen! 

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >