Het laatste nieuws

4-5-2018

De kop van 2018 is eraf. Al zes prachtige E-waste Races zijn gelopen waarbij ruim 1.700 leerlingen een actieve bijdragen hebben geleverd. Al deze leerlingen weten nu precies wat elektronisch afval is en waarom het belangrijk is om het te recyclen! Iets waar we trots op zijn. Daarnaast heeft De Bataaf in de race van Rivierenland/Westland een nieuw schoolrecord behaald van maar liefst 9.438 ingezamelde apparaten. Bedankt aan iedereen die daar een bijdrage aan leverde!

23-4-2018

Social Enterprise NL is aanjager van de beweging van sociaal ondernemers: ondernemers die kiezen voor maatschappelijke waarde. Wij voelen ons daarbij thuis en zijn om die reden sinds dit jaar lid! Onze uitdaging is om ervoor te zorgen dat apparaten niet meer tussen het huisvuil belanden, maar worden ingezameld om te worden hergebruikt of als materiaal opnieuw ingezet als grondstof. 

6-4-2018

Het is altijd leuk om te vertellen over afgedankte elektrische apparaten. Laatst mochten we dit doen voor het medewerkersblad van AEB Amsterdam. Weee Nederlands Mark vertelde over alle verschillende stappen die een wasmachine doorloopt vanaf het moment dat deze bij AEB komt. 

6-4-2018
Gemeentes

Van 12 maart tot en met 6 april liep de E-waste Race in Rivierenland. Vijf basisscholen namen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Vandaag is de winnaar bekend geworden: De Bataaf in Tiel.  Zij mogen nu op schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. Welverdiend! 

29-3-2018

We zoeken een nieuwe consultant die onze producenten bijstaat in het voldoen aan de wetgevingen in Europa. Iemand die meebouwt aan een stabiele dienstverlening en deze nog beter maakt. En iemand die vernieuwend, praktisch en saamhorig (ver-prak-saam) is. We zoeken een consultant Europese registratie! Interesse? Lees dan snel verder. 

8-3-2018

Fase 1 van het zonnepark op de oude afvalberg bij onze partner Avri in Geldermalsen is sinds klaar. Hiermee leveren de eerste 2.400 zonnepanelen vanaf nu stroom aan het net. Dit is slechts 7% van het totale aantal panelen, maar zorgt op jaarbasis toch voor voldoende stroom voor 208 gezinnen.